REGISTRÁCIA  |  PRIHLÁSENIE
KRÁTKE OZNAMY A POZVÁNKY NA NAJBLIŽŠIE AKCIE   
Andrej dňa 16.11. 11:33
Karol dňa 10.8. 20:46


Bežky | 8.1.2023 | Karol Kováč | Čítané 616x | 1 príspevok v diskusii
Aktivity priaznivcov bežiek počas zimnej sezóny
Milovníci bežiek sa chystajú na sneh

Každoročne členovia klubu, ktorí vyznávajú bežecké lyžovanie už dlhé roky využívajú zimnú sezónu na aktívny pohyb v zasneženej prírode.
Okrem individuálnych akcií a výletov patria k najobľúbenejším aj organizované pobyty na horách.
Desiatky rokov už pravidelne v januári chodíme do Kremnických vrchov. Najskôr to bolo na Králiky, kde členovia klubu pravidelne chodili na tréningové pobyty pred Bielou stopou SNP ladiť formu, aby tento masový pretek zvládli čo najlepšie. Bolo to v časoch, keď podnik Slovnaft vlastnil rekreačnú chatu v tejto lokalite a tak sme mali veľmi dobré podmienky na tieto aktivity. Náš klub patril v 80-tych a 90-tych rokoch minulého storočia k najaktívnejším klubom, ktoré sa zúčastňovali tohto najmasovejšieho bežeckého podujatia na Slovensku. Desiatky našich členov sa každoročne na týchto pretekoch zúčastňovali. Po revolučnom roku 1989 a zmene systému sa aj Slovnaft postupne zbavoval vedľajších činností a tým aj rekreačných objektov. Koncom 90-tych rokov sme tak stratili našu základňu na Králikoch a našli sme si inú lokalitu, neďaleko na Skalke. Odvtedy chodíme na tréningové pobyty každoročne tam.

Postupne sa okruh aktívnych bežkárov, ktorí sa zúčastňujú podujatia Biela stopa zužuje, no bežky stále priťahujú dosť záujemcov. A tak, aj keď charakter pobytu sa zmenil na relaxačný pobyt v zasnežených horách s priateľmi, tešíme sa každý rok na týždeň na bežkách.
Nie vždy nám však počasie praje. Tento rok je jeden z tých, ktorý je pre bežkárov neprajný a na horách chýba sneh. Museli sme tak posunúť tradičný termín nášho pobytu a veríme, že snehu na horách neskôr bude dostatok. Prognózy počítačových modelov predpovedi počasia tomu nasvedčujú.

Po zmene systému sa otvorila možnosť cestovať za našou záľubou aj do zahraničia. To sme aj využili a naši členovia sa tak mohli zúčastniť aj podujatí v behu na lyžiach v iných krajinách Európy. Môžem spomenúť, že sme sa zúčastnili Biegu Piastóv v Poľsku, Šumavského skimaratónu v Česku, Skadi Loppetu a König Ludvig laufu v Nemecku, Koasalaufu, Dolomitenlaufu a Ganghoferlaufu v Rakúsku, Gsiesertal laufu a La Sgambedy v Taliansku. Individuálne sa naši členovia zúčastnili aj Vassalopetu vo Švédsku a Marcialonge v Taliansku, či podujatí v Estónsku, Fínsku a Švajčiarsku.
Pri cestovaní po podujatiach v Európe sme si veľmi obľúbili miesto v Južnom Tirolsku, v doline Val Casies (Gsieser Tal) na severe Talianska, kde sa každoročne koná podujatie Euroloppet - Gsiesertal lauf. V tomto roku by sme tam mali absolvovať už 10 pobyt. Každoročne tam chodí partia 8 až 16 členov nášho klubu. V tomto roku má záujem o tento pobyt 15 vyznávačov bežiek.

Všetci veríme, že zima sa nakoniec spamätá a nadelí nám dostatok snehu, aby sme si mohli užiť pobyt na bežkách.


     
Informácie | 30.11.2022 | Karol Kováč | Čítané 396x | 0 príspevkov v diskusii
Oslávili sme 50. výročie založenia Klubu turistov
Správu o vzniku a činnosti Klubu predniesol jeho predseda Andrej Vallo

Slávnostné zhromaždenie k 50. výročiu vzniku Klubu turistov sa konalo dňa 26.11.2022 v priestoroch Relax centra vo Vlčom hrdle. Stretnutia sa zúčastnilo takmer 70 priaznivcov Klubu z radov jeho zakladateľov, súčasných členov ale aj vzácnych hostí, ktorí v celej jeho histórii prispeli k jeho úspešnej činnosti.
Všetkých hostí privítal a zhromaždenie otvoril člen vedenia klubu Štefan Oravec.
Po úvode predniesol Správu o 50 ročnej histórii Klubu jej aktuálny dlhoročný predseda Andrej Vallo.

Úvodnú stať si môžete prečítať v nasledovných riadkoch.

Každé jubileum dáva príležitosť bilancovať a hodnotiť uplynulé obdobie. Preto sme Vás dnes pozvali, aby sme si spoločne pripomenuli jubileum nášho turistického klubu – 50.rokov od jeho založenia. Skupina pracovníkov Slovnaftu okolo p. Ferdinanda Demku chodievali pravidelne na rôzne turistické výlety, kde spoznávali krásy našej prírody. Bolo to koncom šesťdesiatich rokov a tieto aktivity pokračovali aj v ďalšom období.

V roku 1972 p. Demko vyzval v závodných novinách záujemcov o turistiku aby sa prihlásili. Záujem prejavilo 51. ludí a boli pozvaní na ustanovujúcu schôdzu, ktorá sa konala dňa 16.11.1972. Hlavnou náplňou činnosti zakladajúceho krúžku bolo umožniť jeho členom a záujemcom vo voľnom čase spoznávať prírodné krásy a kultúrne zaujímavosti našej krajiny. Oficiálny názov bol : Turistický krúžok pri ZK ROH Slovnaft n.p. Do vedenia krúžku boli zvolení: ing. Olga Krúpová, Danka Košnárová , ing. Vladimír Stehlík,ing. Richard Hojný, Milan Javorský a Ferdinand Demko, ktorý sa stal predsedom. Krúžok bol organizačne začlenený pod odborovú organizáciu, ktorá poskytovala finančné prostriedky na jeho činnosť.

Aktívna činnosť turistického krúžku začala v jarných mesiacoch v roku 1973. Prvé spoločné výlety smerovali do okolia Bratislavy a Malých Karpát . Záujem bol veľký, skupiny tvorili ľudia rôznych vekových kategórií, vrátane rodín s deťmi. Výlety sa uskutočňovali priemerne 2 krát do mesiaca. Účasť na jednotlivých výletoch sa pohybovala priemerne 10 – 15.osôb. Medzi účastníkmi bolo mnoho skúsených turistov ktorý sa venovali turistike už dlhšiu dobu. Rozsah a miesta túr sa postupne rozširoval na ďalšie turisticky zaujímavé oblasti na Slovensku. Prvý turistický zájazd sa uskutočnil v dňoch 17. -20. mája 1973 do Martina s ubytovaním v hoteli STRÁNE. Účastníci v počte 33 osôb absolvovali túry do Blatnickej a Vrátnej doliny. Podobné zájazdy pokračovali v ďalších rokoch do rôznych destinácií ako boli Nízke a Vysoké Tatry, Slovenský raj, Javorníky, Kysuce, Orava a ďalšie. Obľúbené boli aj jednodňové autobusové výlety spojené s túrou v danej oblasti. Začiatkom 70 rokoch boli vyškolený traja členovia krúžku na cvičiteľa pešej turistiky, čím sa skvalitnila úroveň vedenia a organizovania vychádzok a túr. ...

Celú správu si môžete prečítať tu: http://www.apollo-klub.eu/KTAPOLLO50V.pdf

Po vypočutí správy a príhovorov niektorých hostí pokračovalo stretnutie voľnou diskusiou medzi zúčastnenými pri občerstvení vrátane guláša a mnohých koláčikov, ktoré pripravili niektorí hostia.
V rozhovoroch bolo cítiť odhodlanie pokračovať v úspešnej činnosti klubu, veď pohyb je základom zdravého životného štýlu.
Všeobecné želania do ďalších rokov sme odhodlaní napĺňať aj v ďalších rokoch s cieľom pritiahnuť do Klubu turistov Apollo ďalších mladých členov.

     
  Informácie | 21.11.2022 | Andrej Vallo | Čítané 338x | 0 príspevkov v diskusii
Výročie založenia klubu turistov
A. Vallo

Klub turistov Apollo pozýva všetkých pamätníkov a členov na slávnostné stretnutie pri príležitosti 50. výročia založenia nášho klubu, ktoré sa uskutoční v sobotu 26.11.2022 v priestoroch RELAX CENTRA vo Vlčom Hrdle.Začiatok stretnutia bude o 14. hod.
Tešíme sa na stretnutie.

Vedenie KT Apollo
     
Informácie | 8.11.2022 | Karol Kováč | Čítané 295x | 0 príspevkov v diskusii
Nová web stránka klubu kompletná
Migrácia všetkých dát prebehla úspešne

Priatelia turisti. Nová stránka klubu je už kompletná. Všetky informácie o činnosti klubu, ktoré boli k dispozícii na starej stránke sú teraz už na jednom mieste.
Po fotoalbumoch boli presunuté aj všetky články na tieto stránky. Články, ktoré boli pôvodne na starej stránke nájdete po kliknutí na odkaz v menu - Archív článkov.

V čase, keď si pripomíname 50. výročie založenia nášho klubu môžeme tu nájsť históriu činnosti klubu od roku 2009, teda posledných 13 rokov v uverejnených článkoch a fotografiách. Na žiadnej sociálnej sieti nenájdeme takto prehľadne zdokumentovanú činnosť nášho klubu.

Aj keď mnohí z nás podľahli trendu prezentovať sa na sociálnych sieťach, tieto nám nikdy neposkytnú prehľadný pohľad na naše aktivity. Preto by bolo veľmi užitočné, aby sme naše činnosť zverejňovali aj na týchto stránkach. Navyše, nie všetci členovia sociálne siete využívajú.
Aj preto v tomto článku uverejňujem niekoľko fotografií z osláv 50. výročia nášho klubu v Malej Fatre, ktorú sme absolvovali pred niekoľkými týždňami. Fotky z tejto akcie ale aj iné od autorov, ktorí sú členovia nášho klubu som si požičal z FB.
Chcem vyzvať všetkých členov aby informácie o pripravovaných akciách a aj reportáže z nich uverejňovali na našom serveri.


     
Turistika | 17.10.2022 | Andrej Vallo | Čítané 291x | 0 príspevkov v diskusii
POZVÁNKA
Posledné zlanenie

Pozývame našich priaznivcov a záujemcov dňa 22.10.2022 na tradičné Posledné zlanenie , ktoré sa uskutoční

v Malých Karpatoch , na Troch Jazdcoch. Pod dohľadom našich skúsených inštruktorov si môžete vyskúšať lezenie na

skalách. Začíname cca o 10. hod. na skalách. Tešíme sa na Vás.

Info. p. Brotan 0915 734 588

     
Informácie | 26.7.2022 | Ingrid Gábrišová Hovorková | Čítané 318x | 1 príspevok v diskusii
Klubové tričká k 50. výročiu
Objednávky

Zisťuje sa záujem o tričká k 50. Výročiu klubu. Píšte, volajte!

     
Turistika | 25.7.2022 | Andrej Vallo | Čítané 293x | 0 príspevkov v diskusii
ROHÁČE 2022
Pozvánka

Pozývame záujemcov na tradičný výlet do Žiarskej doliny v termíne 15. – 18. septembra .
Ubytovanie v hoteli SPOJÁR.
Poplatok za osobu 140 € , /člen klubu 120 € /V cene je zahrnuté: ubytovanie,polpenzia.
Prihlásiť sa môžete u p.Gregorovej v klubovni, alebo na tel. č. +421 905 871 425.
Platbu je potrebné uhradiť na účet klubu: SK84 1100 0000 0026 6304 0096.
Do správy pre príjimateľa uviesť meno/á a názov akcie ROHACE2022.


     
Turistika | 21.7.2022 | Karol Kováč | Čítané 381x | 0 príspevkov v diskusii
Pozvánka na turistickú oslavu 50 výročia KT Apollo v Malej Fatre
50. výročie klubu si pripomenieme turistikou v Malej Fatre

Pri príležitosti päťdesiateho výročia založenia KT Apollo organizujeme výstup na
malofatranský Veľký Kriváň počas víkendu 14.-16. októbra 2022.

Pripravené sú 2 varianty turistických trás.

Pre náročnejších turistov (skupina A) je plán trasy rozdelený na tri dni, vyrážať
budeme v piatok z Nezbudskej Lúčky okolo Starého hradu na Chatu pod Suchým
kde prespíme.
Na druhý deň v sobotu vyrazíme na Veľký Kriváň, kde si spravíme spoločnú
fotku s ostatnými zo skupiny B. Z Veľkého Kriváňa pôjdeme po hrebeni na Chatu pod Chlebom.

Pre ostatných (skupina B), začína program v sobotu. Lanovkou sa vyvezieme z Vrátnej na Veľký Kriváň, kde sa všetci stretneme a odtiaľ po hrebeni prejdeme na Chatu pod Chlebom, kde oslávime 50. výročie KT Apollo .

Rozpis trás pre jednotlivé skupiny

Skupina A
Piatok 14.10.2022 - Odchod vlakom o 10:13 Bratislava hlavná stanica -Nezbudská Lúčka Strečno 13:35
Nezbudská Lúčka - Chata pod Suchým trvanie 3h. (mapka obr.2)

Sobota 15.10.2022 Chata pod Suchým - Veľký Kriváň 4:22h (mapka obr.3)

Skupina B
Sobota 15.10.2022 Lanovkou z Vrátnej na hornú stanicu (ide každú celú hodinu.)
Lanovka - horná stanica -Veľký Kriváň 0:33h (mapka obr.4)
Čas stretnutia na Veľkom Kriváni bude spresnený.

Skupina A,B
Veľký Kriváň - Chata pod Chlebom 1:50h (mapka obr.5)

Skupina A
Nedeľa 16.10.2022 Chata pod Chlebom - sedlo za Hromovým - Chata na Grúni 2:00h (mapka obr.6)

Skupina B
Nedeľa 16.10.2022 Chata pod Chlebom - Lanovka Vrátna 0:40h (ide každú celú hodinu ) 0:45h (mapka obr.7)
Skupina B
Chata Vrátna - Chata na Grúni 0:30h (mapka obr.8)

Skupina A,B
Chata na Grúni - Štefanová 0:34h (mapka obr.9)

Ubytovanie:
Skupina A - Chata pod Suchým - 16EUR/noc
Skupina A,B - Chata pod Chlebom - 25EUR/noc

Návrat domov:
Odchod autobusu Štefanová - Žilina 14:43 - 15:33
Odchod vlaku Žilina - Bratislava 16:20 - 19:11

Záväzné prihlášky:
Do 15.8.2022 je potrebné zaplatiť poplatok za ubytovanie v klubovni KT Apollo
Skupina A - 41 EUR
Skupina B - 25 EUR

Mapky trás boli vytvorené v aplikácii mapy.cz.

Výbor KT Apollo.


     
Informácie | 10.7.2022 | Karol Kováč | Čítané 342x | 1 príspevok v diskusii
Vitajte na novej stránke Klubu turistov Apollo
Prichádzame s novými funkciami

Vážení priatelia, je tu nová verzia stránok Klubu turistov Apollo.
Nové funkcie umožnia rýchlejší spôsob informovania o činnosti klubu, či už o pripravovaných alebo uskutočnených akciách.
Rozhodli sme sa urobiť webové stránky pružnejšie a prehľadnejšie tak, aby sa záujemcovia o aktivity klubu dostali k informáciám čo najrýchlejšie.
Veľká časť informácií o činnosti klubu sa nachádza na sociálnych sieťach, no nie každý ich využíva a tak má webová stránka stále svoj význam, aby sa o aktivitách klubu dozvedel čo najširší okruh priaznivcov aktívneho pohybu.
Ako teda nové stránky budú fungovať?

Informácie budú môcť na stránkach zverejňovať všetci priaznivci klubu, ktorí sa zaregistrujú. Registrácia je jednoduchá. Kliknite v pravej hornej časti na text REGISTRÁCIA.
Pre úspešné zaregistrovanie je potrebné uviesť:
- užívateľské meno (nick) pod ktorým sa budete prihlasovať a ktorý sa bude zobrazovať v diskusiách pod článkami
- heslo, ktoré bude slúžiť na bezpečné prihlásenie
- meno a priezvisko, ktoré sa bude zobrazovať pri vašich článkoch
- emailovú adresu, ktorá bude potrebná pre prípadnú komunikáciu a tak isto aj v prípade, že zabudnete svoje prihlasovacie meno
- rok narodenia a telefónne číslo sú už nepovinné údaje a záleží iba na vás, či ich pri registrácii uvediete.
To je všetko.
Po zaregistrovaní administrátor skontroluje povinné údaje a po schválení môžete prispievať na stránky.
Nové články môžete uverejňovať po prihlásení zo sekcie OSOBNÉ KONTO, kde nájdete tlačidlo pre pridanie článku.
Po kliknutí na tlačidlo sa zobrazí jednoduchý formulár, do ktorého môžete písať text článku.
Pre prehľadnosť je potrebné vybrať kategóriu z prednastavených možností aby sa články ukladali do príslušných sekcií.
Ak budete chcieť zverejniť dlhší článok, odporúčam pripraviť si text v textovom editore vopred a ten potom skopírovať do textového poľa formulára.
Ku každému článku je možné pridať zatiaľ 9 fotografií.
Taktiež je možné pod každým článkom pridávať diskusiu k obsahu článku.

Verím, že sa na server zaregistrujú všetci záujemci o pridávanie článkov a fotografií.
Postupne presunieme informácie a fotogalérie zo starého servera ale zatiaľ sa k nim dostanete po voľbe v menu STARÁ VERZIA STRÁNOK.
Pripomienky a otázky, prípadne návrhy ako zlepšiť funkčnosť stránok posielajte prosím na mailovú adresu: admin(@)apollo-klub.eu
Dúfam, že si nové stránky nájdu veľa priaznivcov a nájdeme si tu vždy aktuálne informácie


     

strana 1 2 3 4 5